AKTIVITETER

Álttá Siida kulturhus skal være en aktiv aktør i arbeidet med samisk samfunnsutvikling i kretsen, og skal utvikle oss til å bli stedet for de gode møtene. 

 

Aktiviteter høsten 2016

 

 

Tradisjonell samisk duodji for barn under 17 år

 

Vi har fått i gang et nytt prosjekt for barn og unge under 17 år. 

Vi har fått støtte til å lede prosjekt med ulike duodji tilbud for barn og unge under 17 år. Vi kommer til å tilby arrangementer innenfor tradisjonell samisk duodji i løpet av høsten 2016 og våren 2017. På våren vil det bli arrangert utstilling av alt barna har vært med på å produsere i løpet av året. Vi håper dette kan være med på å videreføre tradisjonell duodji videre til den yngre generasjonen. Ønsker barn og unge velkommen til å melde seg på til de ulike arrangementer. Kom gjerne med tips og ønsker til oss. Følg med på hva slags tilbud som kommer!

 

Foreløpig tilbud (det kommer mer):

-frynsekurs

starter opp 20.10.2016. Påmelding innen 10.oktober 2016 til kursholder Lise Siri på telefon 977 35 022 eller mail til lnsiri@hotmail.com

Frynsetråd og sjal dekkes av Alta Siida. Sted: Alta Siida kulturhus.

 sjal av lns3

Duodje eahket/ duodjiaften

Duodje eahket eller duodji kveld er ment for alle som på frivillig basis ønsker å samles av og til for å treffe andre med samme interesse. Videre er det ypperlig for ideutveksling og inspirasjon. 
Dette er uforpliktende og du tar med deg ditt eget strikketøy, tørkle du frynser, annet duodji, omså kofta du syr på og kommer for å være sosial, spise noe godt og drikke kaffe. 

Ønsker deg hjertelig velkommen!

Se arrangementer på facebook:

Torsdag 15. sept 2016 

Torsdag 29. sept 2016

Torsdag 20. okt 2016

Torsdag 10. nov 2016

Torsdag 24. nov 2016

Torsdag 1. des 2016

 

Båltur

Båltur og bærtur for familien. Bli med på tur med barna og vær sosial med andre. Vi ordner bål og bålkaffe. Ta med mat og godt humør og kom!

Møtes på parkeringa ved Romsdal

Værforbehold.

Se arrangementet 4.sept 2016 på facebook siden her

 

Kafe

Álltá Siida holder åpent kafé hver måned. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en kopp kaffe, noe godt å bite i og en hyggelig prat! Nytt i år er at det er lagt til tema på kafedagene. 

 

Byttedag med kafe

Byttedag for klær, sko, smykker og annet smånips som bilder og interiør.
Finn frem det du ikke trenger mer og bytt med noen som har bruk for det. Slik kan man unngå å kaste ting og få noe igjen. Håper mange vil komme å være med. Det blir enkel kafe i tillegg.

Påmelding til Lise på 975 06 028. Minimum 10 påmeldte.

Se arrangementet her

Mørketidskafe

Dato og eget arrangement kommer. Følg med

Adventskafe

Dato og eget arrangement kommer. Følg med

Tilbud for barn og unge, Tradisjonell samisk duodji

I løpet av høsten 2016 starter vi opp med prosjekt for barn og unge i Alta der de skal få muligheten til å lære om tradisjonell samisk duodji. Det blir arrangert koftekurs, frynsekurs, hard sløyd m.m

Våren 2017 skal barna få muligheten til å vise fram egen produserte ting på utstilling som vi lager i forbindelse med prosjektet.

Følg med. 

Se vår Facebook side her

 

 

Aktiviteter høsten 2015

25 ÅRS MARKERING

I forbindelse med barnehagens bursdag 23.09.15, der barnehagen feiret 25 års drift av samisk barnehage og 10 år med Alta Siida, ble det holdt åpen dag for nåværender barn og foreldre, tidligere barn og foreldre og andre med tilknytning til barnehagen. 

Les mer om dagen og se bilder her.

ONLINE (www.sapmionline.com)

Online er et nettsted for ungdom der de publiserer artikler de selv skriver og interesser seg for. Online ble startet høsten 2013. De publiserer artikler og bilder her og har en egen side på facebook. I løpet av høsten blir det jobbet med egen nettside. Vi kommer tilbake til den når den er ferdig utviklet.  

Ønsker du å være med? Ta kontakt med oss på kontaktskjema eller telefon 97 50 60 28 (Lise) eller 48 00 08 46 (Inga) som driver prosjektet.

Første treff i 2015 blir 13. oktober kl 18-20.00 på Alta Siida. Vi ønsker velkommen til gamle og nye deltakere. 

DUODJIAFTEN

Duodjiaften er ment for alle som på frivillig basis ønsker å samles av og til for å treffe andre med samme interesse. Videre er det ypperlig for ideutveksling og inspirasjon. Dette er uforpliktende og du tar med deg ditt eget strikketøy, tørkle du frynser, annet duodji, omså kofta du syr på og kommer for å være sosial, spise noe godt og drikke kaffe. Ønsker deg hjertelig velkommen! 

Vi sees på Alta Siida annen hver onsdag kl 18-21-00! (oddetallsuker)

Første treff er onsdag 7.10.

NESTE TREFF ONSDAG 21.10 KL 18-21.00!

Se bilder her

BRUKTMARKED 

Bruktmarked arrangeres hver høst og er et samarbeid med andre samiske aktører der de samler inn penger til veldedig formål. Vi selger kaffe, kaker, loddsalg. Kom du også.

Dato for bruktmarked 2015 kommer! Følg med. 

Vil du kjøpe et bord? ta kontakt på telefon 97 50 60 28 (Lise)

KAFÉ

Álltá Siida holder åpent kafé hver måned. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en kopp kaffe, noe godt å bite i og en hyggelig prat!

ANDRE AKTIVITETER

Tidligere gjennomførte arrangement. Vi kommer tilbake til de når det blir aktuelt. Følg med.

FRILUFTSAKTIVITETER FOR BARN

Vi arrangerer ulike aktiviteter for barn i alderen 11-16 år. Se bilder og les mer om friluftsaktiviteter her.  I 2014 og 2015 har vi ikke dette tilbudet men vil annonsere ved oppstart av tilbudet når det blir aktuelt. Ta kontakt med oss på kontaktsjema eller telefon  48 06 95 05 (Sissel, daglig leder)

SANG OG MUSIKKGRUPPE FOR BARN

Vi har hatt et samisk musical oppsett som ble vist for fullsatt sal på Folkets Hus november 2014.  Bilder og mer om musikalen kommer. 

LITTERATURAFTEN MED SIGBJØRN SKÅDEN

Sigbjørn Skåden

Sigbjørn Skåden utgav seg for å være en lesbisk samejente og blogget om hennes liv. De siste hendelser på bloggen oppfattes som at denne jenta tar livet av seg. Det avsløres at Sigbjørn er den som står bak, og bloggen utgis som bok. Sigbjørn fortalte om hvorfor han gjorde dette, og reaksjonene fra omgivelsene etterpå.

Det var veldig interessant å få høre Sigbjørn Skådens egen versjon om arbeidet. Dessverre var det bare 7-8 personer som møtte opp.

Vi vil arrangere flere litteraturaftener. Følg med.

 

MUSIKALSK TIMEOUT MED ISSAT SAMMOL HÆTTA

Sigbjørn SkådenIssat Sammol Hætta skriver dikt og joiker. Til joiken spiller han på et egenlaget instrument. Han kaller det for juoigganas.

15- 20 publikummere møtte opp og fikk en fin opplevelse som de lenge vil huske. En kveld med fin og rolig stemning.

Flere slike kvelder vil komme. Følg med.

UTSTILLINGSLOKALER

Vi planlegger oppstart av utstillingslokaler for samisk kunst og kunstnere

REKRUTTERING

Álttá siidasamarbeider bl.a. med Alta kommune, opplæringskontoret for lærlinger, høgskoler om rekruttering av samisktalende personale, og gjennomfører rekrutteringstiltak på andre områder der vi når personer med kompetanse på samisk språk og kultur.