Intervju av Erlend Elias

Ville bli skuespiller men endte opp som en av Norges mest kjente stylister!

Skrevet av: Jørn Rune Buljo, Grethte J Skum og Sara Helene Sara

 

Vi traff kjendis stylisten Erlend Elias backstage i full forberedelse til den første samiske Catwalken dagen før dagen. Backstage hvar det hektisk, det var fult av modeller,designere,stylister, journalister og frivillige.

Navn: Erlend Elias Bragstad.

Hvor gammel er du? -"Må æ svare på det?...he,he.... 31.5"

Kan du fortelle litt om deg selv? -Jeg er lulesame, fra Tysfjord og bor i Oslo .Jeg bodd i Oslo i 13 år, og jobber som makeup artist, stylist og frisør. Jeg har også jobba i magasin og TV og reist veldig mye rundt på kurs og holdt foredrag.

Hvordan er det å være i kjendis rampelyset? -Jeg ser ikke på meg selv som i rampelyset, men jeg jobber jo mye med veldig mange store kjendiser, både norske og utenlandske. Jeg ser jo det er veldig hektstisk for de som leve oppi det. Det er jo ikke lett, alle skal jo ha en bit av deg, alle vil vite hva du gjør, hva du tenke på, hva du sier og sånn... det er jo ingen drømmesituasjon.

Har du sminket noen store kjendiser? -Ja jeg har sminket Amy Winehouse, TV kokken Nigella Lawson, Norske: Kaveh, Mette -Mari,. Tone Damli har jeg sminkrt masse, Jenny Skavlan og Linni Meister.

Hvordan fikk du jobb som stylist? -Jeg fikk jobben fordi jeg er utdanna frisør og makeupartist og studerte litt motehistorie. Det var egentlig ganske tilfeldig fordi jeg flyttet til Oslo fordi jeg ville bli skuespiller. Så ble jeg kjent litt fordi jeg jobbet på Chanoir, noe av det første jeg gjorde var da jeg laget musikkvideoen til Sandra Lyng Haugen, og da gikk det slag i slag .

Har du noen gang stresset så mye at du har sminket feil? -JA absolutt. Ja jeg husker en gang da vi hadde to forskjellige temaer der hun ene skulle sminkes i kalde farger og den andre i varme farger, og modellene var flydd inn fra Paris. Så jeg bytta om på de og mixa og da ble hele shooten ødelagt.

Om du fikke velge mellom Alta og Kautokeino, hvor ville du bodd hen? -jeg har aldri vært i Kautokeino. Men det er i nærheten av Karasjok. Ja i Karasjok har jeg vært der er det jo veldig fint. Kanskje jeg ville bodd midt i mellom, går det an? Ja, I Masi.

Hvordan var det å være på Roskilde? -Det var ganske vanskelig. Det er jo ganske... Leve i telt, dårlig tilgang på mat og kaldt.

Hva er din yndlings matrett? -Fiskeboller i hvitsaus.

Har du noen gang møtt noen store kjendiser? -Ikke møtt, men jeg har vært i samme lokale som Justin Bieber da han var her. Men jeg har aldri møtt noen personlig, som de amerikanske store. Men jeg håper nå når Miley Cyres kommer at jeg får møte henne,for jeg har noen venner som skal jobbe med henne, så det hadde vært veldig gøy for henne liker jeg veldig godt.

Snakker du samisk? -Nei, men jeg prøver å lære meg lule samisk.

Vi har akkurat lest  lest at du skal være med i programmet "Dama til Leo" - gleder du deg til det? -Ja gleder og gruer meg, jeg tror det blir litt morsomt fordi da tar jeg jo opp både det å være samisk og homofil, den mixen og sånn, det blir spennende å se hvordan det blir mottatt i Norge.

ww.erlendelias.no