Intervju med Leo

Ville leie hunder, handler og kjøre Finnmarksløpet, men var for sen til påmeldingen.

Midt i Alta Sentrum under åpningen av Finnmarksløpet 2014 traff vi Leo Ajkic med tv-kamera team. Vi huka tak i ham og han stilte villig opp til et lite intervju med undertegnede.

Skrevet av: Jørn Rune Buljo og Sara Helene Sara

 

Hva heter du?

-Leo Ajkic

Hvor gammel er du?

-Jeg er 30 år gammel.

Hvor kommer du fra?

-Bosnia-Hercegovina, Bergen. 

Hva gjør du i Alta? -Hundeløpet. Jeg prøvde å melde meg på hundeløpet men jeg meldte meg på for sent. Men til neste år skal jeg være med.

Har du hunder? -Nei, men jeg trodde det var som med ski - at man kan leie det.

Så du trodde du kunne leie hunder? -Jeg trodde jeg kunne leie, hunder og slede, og tjener eller hva det heter. 

Mener du en handler? -Handler ja.. sånn hundre kroner timen så får du en polsk handler. Eller tar jeg feil? Er det noen russiske handlere som er billigere? De som bare kommer for å jobbe bare når det er hundeløp sesong så drar de hjem igjen. Så no må jeg finne ut hva jeg skal gjøre her oppe. Planen er litt forandret. 

Hvordan er det å være her i Alta? 

-Det er veldig koselig, men det er vel ikke sånn ellers. Det er ikke så mye folk ellers? Hvis jeg hadde kommet på en vanlig mandag - hadde det vært tomt her?

Ja, må vi ærlig svare Leo der han videre spør oss: -Så hundeløp er bra? Ja, det trekker mye folk.

Hvor ville du ha bodd, her i Alta eller i Oslo? Det er flere folk som bor i Oslo. Så hvis jeg sier jeg ville bodd i Alta, så er det flere folk som blir sur på meg. Så jeg sier jeg vil heller bo i Oslo. I Alta er det såpass få folk, så hvis alle de blir sur på meg så går det bra, for det er ikke så mange folk. Sa er det like langt fra Italia som til Alta fra Oslo. 

Vi avslutter intervjuet med å spørre Leo om TV programmet ''Typen til'' der han var ''Typen til Erlend Elias''.

Hvordan var det å være med i programmet?-Jeg syns det er gøy, veldig gøy. Jeg får treffe masse gøye mennesker og lage gøy TV syns jeg.

Hvordan var det å være typen til Erlend Elias? 

-Jeg har jo ikke vært sammen med andre menn før så jeg kan jo ikke sammenligne. Men Erlend Elias var minst like gøy som en jente ja. Han er en kul fyr han.