Min travle påske.

I påsken har jeg vært på flere isfiskekonkuranser, både i Kautokeino og på hytta. Nå skal jeg fortelle noe om påsken min.


Skrevet av: Sara Helene Arnesen Sara

Påskeferien min begynte fredag 11.april etter skolen. Da dro jeg og min familie på hytta til min bestemor og bestefar ved Leirbotnvann. Mandagen handlet jeg og mamma til påske så dro vi til Autsi på hytta til min tante og onkel. Der var jeg til onsdag da dro vi alle til Maze på isfiskekonkuranse. Når vi var ferdig på isfiske i Maze, dro vi hjem. På torsdagen dro jeg og familien min opp til hytta igjen på Leirbotnvann, hvor vi var til påskeaften.

På påskeaften var det isfiskekonkuranse på Leirbotnvann som vi var med på. Jeg hadde ansvaret for å arrangere lassokasting der. På ettermiddagen etter arrangementet var ferdig, dro jeg til Kautokeino til min bestemor.  Søndagen på 1.påskedag var vi invitert på en samisk barnedåp som vi selvsagt var med på, etter det startet vi hjem igjen. Siste påskedag var vi på isfiskekonkuranse på Mathisvann i Alta. 

Jeg har tatt bilder av alt jeg har opplevd og intervjua Leirbotnvanns hytteforeningssjefen Ulf Arnesen, og 8 år gamle Mathilde på isfiskekonkurransen.

Intervju av Leirbotnvann hytteforeningssjef

Hva heter du? Jeg heter Ulf Arnesen.

Hvor gammel er du?  Jeg er 61 år gammel.

Hvor kommer du i fra? Jeg kommer i fra Skaidi.

Har det vært slitsomt i dag for deg som er leder i hytteforeningen? Nei det har ikke vært slitsomt, men mye og gjøre med aktivitetan, som skirenn og fiskekonkurranse.

Hva har du gjørt i påska? I påska har jeg kosa meg med familie og venner.

Hva er det som opptar hytteforeningen for tiden, har dere noe på gang? Det er å få strøm til hytten her og få scooterløype hit til Leirbotnvannet.

Hva har vært det mest slitsomme i påska? Det er å måke platten fri for snø på hytta.

Har du en historie fra isfiskekonkuransen her i fra? Ja det var en kar som hadde to isfiske pilka i hvert sitt hull, så var det en stor fisk på den ene kroken og den stakk av med pilken.

Hvilken aktiviteta har det vært her i Leirbotnvann i påsken? det har vært noe vi kaller natursti og da er det sånn at man går på ski og svarer på spørsmål. Videre så har det vært noe som heter kaffehollarenn, skirenn på påskaften som unger er med på og så var det jo fiskekonkuransen.

Er det fiskekonkuranse hvert år? Ja det er hvert år og det har jo vært det i mange år nå.

 

Jeg har også intervjua en av deltagerne fra isfiskekonkuransen på Leirbotnvann.

Mathilde hjelper meg med lassoen.

Hva heter du? Jeg heter Mathilde Ellila.

Hvor gammel er du? Jeg er 8 år

Har det vært fint vær? ja det har det, men litt dårlig vær og.

Har du en historie her i fra? Ja det var en gang en jente som sa til mamman, "se der, pilken bøyer seg!" og da skreik mamman.

Er du fornøyd med fiske konkuransen? JA!

 

Bilder av Min Påske:

Her er bilder fra isfiske i Leitbotnvann og Autsi.

 

 

 

 

 

 

Bilder fra isfiskekonkurranse fra Maze:

Bilder av rein fra Sarves:

 

Bilder fra isfiskekonkurransen på Mathisvann